Sponsoring

Als Christelijke organisatie vinden wij het belangrijk om iets voor onze medemens te kunnen betekenen. De kinderen die aan onze zorg zijn toevertrouwd zijn nog jong en snappen het belang hiervan vaak nog niet, maar op deze manier kunnen wij dit hen vanaf jonge leeftijd al meegeven. Om deze reden hebben wij in de afgelopen jaren met elkaar een aantal acties voor een goed doel opgezet zoals bijvoorbeeld een schoenendozenactie, een inzameling voor mensen die gebruik maken van de voedselbank en een verkoopactie voor de Nederlandse Cystic Fibrosis (CF) stichting.

Daarnaast sponsoren wij als organisatie al jaren twee kinderen in het sponsorprogramma van Compassion. Door dit sponsorprogramma krijgen kinderen die in armoede leven de kans op een betere toekomst door onder andere onderwijs en medische zorg. Een prachtig doel, maar na tien jaar hebben wij besloten om eens te kijken naar welke opties er nog meer zijn om kinderen in armoede en nood te helpen door middel van onze maandelijkse giften en andere acties.

Wij hebben dan ook besloten om maandelijks een Christelijke organisatie in Uganda te gaan sponsoren. Deze organisatie heet Noah’s Ark Children’s Ministry Uganda (NACMU). In 1999 is de stichting door een Nederlands echtpaar opgericht en bestaat onder andere uit een kindertehuis, kleuterschool en basisschool. Dit echtpaar is tevens aangesloten bij een Christelijke gemeente in Waddinxveen. De kinderen die door deze organisatie opgevangen worden hebben dus dezelfde leeftijden als de kinderen die wij als organisatie dagelijks mogen opvangen

Omdat Noah’s Ark een Christelijke organisatie is komen onze visies op het gebied van het belang van het bijbrengen van Christelijke normen en waarden en het fundament wat hierdoor gelegd wordt bij deze (jonge) kinderen overeen. Daarnaast werkt bij Noah’s Ark een oud-stagiaire van Chr. Kinderdagverblijf IJgenweis.

Via www.nacmu.org kunt u meer lezen over de organisatie en het werk wat zij doen voor kwetsbare kinderen die in Uganda in armoede zijn geboren en opgroeien.

Wij hopen u voldoende geïnformeerd te hebben over deze keuze en zullen u op de hoogte brengen als er door de pedagogisch medewerkers een nieuwe actie voor dit goede doel is opgezet. Heeft u verder nog vragen dan kunt u contact met ons opnemen via info@kovijgenweis.nl